Sista dagen med 58:an (för denna veckan?)

Idag var det sista dagen utav fyra som jag bara körde 58:an. Det är en bra linje, tiden går fort tycker jag, men fyra dagar på raken är lite väl. Jag har också klarat mig från Solaris, sån tur brukar jag inte ha när jag kör dom linjerna, brukar alltid få den Solarisen som är ute på 58:an men tacka gud, jag klarade mig.

Första delen utav passet så fick jag buss 3883. Den gick som en dröm, en utav Veolias nya ledbussar. Snabb uppför i backarna, och inte allt för bullrig. Stolen gick också att ställa in perfekt. Dom har haft problem med dom nya förarstolarna, att dom går sönder. Det skall tydligen vara en av de dyraste stolarna, men ändå. Jag gillar mer dom hederliga mekaniska än dom här med luftfjädring. En irriterande grej med denna buss är att den har inte fått någon mikrofonarm monterad sedan 20/6. Har felanmält det flera gånger men dom bryr sig inte.

Så när jag kom till Bergsjösvängen på väg mot stan, så står det tre unga killar långt bak på hållplatsen med en stor säng. Jag tänkte ju att dom väntar väl på en bil. Icke. Dom skulle med bussen. Så jag fick snällt gå längst bak eftersom jag inte hade någon mikrofon. Det blev en himla diskussion, mycket kan jag tillåta folk att ha med sig, men absolut inte en stor säng, och verkligen inte när det är mycket folk ute. Stod i fem minuter, blockerade ju bilar bakom och folk blev sura på mig både i och utanför bussen, men tillslut fick jag av dom. Det handlar ju om säkerheten tycker jag. Annars brukar jag så långt det går undvika att ta saker som kan resultera i konflikter, nu när vi sitter helt öppet och utan skydd. Något som jag och många andra som kör sena B-tjänster inte tycker om. Det har hänt alldeles för mycket saker sen vi blev utan dom, jag blev t.ex. knivhotad, och det har hänt andra saker med. Men men det är en helt annan diskussion.

Jag gick på rast 19.47. Gick en promenad och köpte mig en macka, sen gick jag till NET för att ta min rast. Höll på å aldrig komma in, dom har bytt kortläsarna så nu öppnar vi med Hajen kortet. Men innan jag fattade det och kom ihåg vilken kod jag hade valt så tog det sin lilla tid.

Efter min rast gick jag på 20.59 på Merkuriusgatan, med buss 3884. Den hade inte heller någon mikrofon. Det började bra, men på väg mot stan sedan så fick jag säga till en grupp ungdommar att inte hänga å dingla i dom där remmarna man håller i när man står, och inte stå på sätena under färd. Det var det enda jag sa, jag tänker ju på säkerheten, så dom inte skall ramla mm. Då var jag helt plötsligt rasist. Fattar inte hur det kunde bli så. Men jag tog ingen diskussion. Jag tänkte bara på säkerheten punkt!

Sista turen upp från Brottkärr var katastrof. Jag är ju van vid att man byter ut ledbussar till boggi när det är halt, men inte här. Jag trodde alrig jag skulle komma upp för backen till Gärdsåsgatan, men det gick till slut, bussen ville vika sig hela tiden. Det var hemskt!! Men jag fick applåder utav passagerarna vid rymdtorget (bussen gick bara dit och Stora Björn/Atmosfärsgatan var indragna). Det var riktigt äckligt hela vägen till rymdtorget gjorde den så. Jag sa till Trafikledningen redan vid 18 tiden att dom borde ringa efter salt/plog bil. Men ingenting hade hänt!! Bedrövlig Väghållning. Funderar på hur det hade vart med Solaris. Men det är ett helt annat inlägg.

Nu fick vi våran sökning i torsdags, som skall börja gälla den 12:e!! Dom e tidiga Veolia! Jag skall fortsätta med 16, men dom har blandat 16 med 14 andra linjer och Eketrägatans depå läggs ner och flyttas till Frihamnen. Kör dom här andra linjerna nu för att det är dåligt med folk som kan alla linjer. Det är också ett helt annat inlägg!!

 

Ja detta var mitt första riktiga inlägg. Jag är inte så duktig ännu, hoppas bilderna kom med. Ber om ursäkt för kvalitén tog dom med min iPhone, skall försöka ta digital kameran nästa gång. Tar gärna emot tips/kritik på mina inlägg. Är ju nybörjare på detta 🙂

Advertisements

About bussforaren

Bussförare i Göteborg
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sista dagen med 58:an (för denna veckan?)

 1. Ola S says:

  Hallå!
  Trevligt att du kommit igång med bloggandet. Lade till en länk på min blogg i listan “Bloggar jag följer”…

  Jag saknar faktiskt 58:an lite. En lång linje som, precis som du skriver, gick snabbt att köra. Fast jag hade nog alldrig stått ut med att köra den 4 dagar i sträck!

  Hemskt att höra om din arbetsgivares “ickeintresse” av säkra bussar och säkrad personal. Är du med i facket? Hade en buss rullat ett halvår utan mikrofon hade jag absolut tagit upp det med dem. Sedan kan man ju skriva till Västtrafik med. De verkar ju vara lite trötta på Veolia de också…

  • bussforaren says:

   Hej!

   Tack så mycket 🙂

   Jag är med i facket, men jag vet inte riktigt vad dom gör eller kan göra. Dom är ju nedringda utav Veolia personal, scheman, bussar, chefer, trafikledningen, you name it!! Nu var det en som drog igång protestlistor och vi kommer kräva action utav facket. För det är inte roligt att jobba så här!! Inte roligt att ha två obetalda raster och ett längre uppehåll, bussar som är trafikfarliga. Jag ställer ofta bussar av den anledningen, jag kör inga farliga bussar, ändå är dom OK på alla punkter på säkerhetskontrollen. Neh fy sjutton för Veolia! Märker bara på 24 meters bussarna som jag kör mest dom är ju så nedgångna för dom servar dom inte på Volvo sen Veolia tog över, dom skulle göra det billigare själv dårarna!! Men nu blev dom tvugna att serva dom på Volvo!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s